Běžkyně Annamária (17) marně hledá zaměstnání. Po potratu se jí zhroutil svět

Před pěti lety na sebe Annamária upozornila vítězstvím ve školním běhu. První skončila přesto, že závodila v balerínkách. Lidé se jí pak složili na pořádné boty a dívka z romské osady na východě Slovenska sbírala jeden úspěch za druhým.

Jenomže pak otěhotněla, přítel ji opustil, ona nakonec potratila. Zhroutil se jí svět a k tréninkům se od té doby nevrátila. To by teď ale ráda změnila, jak svěřila portálu Nový čas. "Stále mě to baví a ve volném čase si chodím zaběhat," řekla.

S ránami osudu z posledních let se dokázala srovnat. Úsměv na tváři ani elán jí nechybí. "Přemýšlím i o tom, že bych se někde nechala zaměstnat, ale příležitostí moc není. V první řadě bych musela dokončit školu," pokračovala. 

[chooze:article;value:444959]

Annamária stále bydlí s maminkou a sedmi sourozenci, do školy přestala chodit krátce po potratu, připomněl list Pluska. Její bývalý trenér Norbert Pecz by jí druhou šanci rád dal. "Dveře k nám má otevřené," vzkázal.

Bojí se však, že ji jeho někdejší svěřenkyně nevyužije. "I po tom, co potratila, jsem ji ještě dvakrát oslovoval, ale neúspěšně. Jednou se objevila i na tréninku, ale potom se po ní slehla zem a neviděl jsem ji delší období," doplnil Pecz.

Annamária v srpnu oslaví 18. narozeniny a pak už bude jenom na ní, jak se svým talentem dál naloží.

Podívejte se na reportáž z minulého roku, kdy policie zatkla 18 kongresmanů. Ti protestovali proti rozsudku týkající se potratu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.