Bílý dům evakuovali kvůli podezřelému bílému prášku. Byl to kokain

Bílý prášek objevili večer agenti tajné služby při běžné kontrole západního křídla, kde se nachází místnosti prezidenta včetně Oválné pracovny, kanceláře viceprezidentky a dalších nejbližších spolupracovníků, ale i stovek dalších zaměstnanců, uvedla BBC.

Podezřelá látka nebyla podle ní v žádné z kanceláří, ale ve skříni, kam si zaměstnanci a návštěvníci Bílého domu běžně ukládají mobilní telefony, když je nemohou mít z bezpečnostních důvodů u sebe.

[chooze:article;value:506459]

​Ochranka nechala preventivně budovu evakuovat a přivolala hasiče, aby zjistili, jestli bílý prášek není nebezpečný. První testy ukázaly, že jde o kokain, potvrdily v úterý agentuře AP dva zdroje z bezpečnostních složek.

Prášek odvezli k podrobnějšímu rozboru a chod Bílého domu se zakrátko vrátil k normálu. Prezident Biden v té době ve Washingtonu nebyl, společně s manželkou pobýval ve venkovském prezidentském sídle Camp David.

Mluvčí tajné služby Anthony Guglielmi BBC řekl, že probíhá vyšetřování incidentu včetně toho, jak se "předmět" do Bílého domu dostal.

Do zábran u Bílého domu najel náklaďák. Řidič měl u sebe nacistickou vlajku (05/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.