Brutální útok psa na Vysočině. Pro těžce zraněnou ženu letěl vrtulník

Strážníci ze Žďáru nad Sázavou v pondělí odebrali psa opilému muži, který skončil na záchytce v Jihlavě. Zvířete se ujali ve žďárském útulku.

Jenomže tam pes v úterý dopoledne zuřivě zaútočil na jednu ženu. "Oznámení jsme přijali v 11:35 hodin a policejní hlídka z obvodního oddělení ve Žďáru nad Sázavou byla na místě události do pěti minut. Policisté okamžitě zasáhli a podařilo se jim psa od ženy odtrhnout a tím zabránili pokračujícímu útoku ze strany psa," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zranění způsobená psem byla velmi vážná, policisté museli ženě ihned poskytnout první pomoc. Vyrazili tam také záchranáři. "Ženu s těžkým zraněním ve vážném stavu jsme letecky transportovali na vyšetření do Brna. Jednalo se o život ohrožující poranění dolní poloviny těla," přiblížil mluvčí záchranářů Petr Janáček.

[chooze:article;value:535498]

​​Policie také vyvrátila fámy kolující po sociálních sítích, že měl pes v minulosti už někoho napadnout a že policie ženě neposkytla první pomoc.

"Okolnosti, za kterých v útulku k napadení ze strany psa došlo, jsou předmětem policejního prověřování a v tuto chvíli není možné sdělit žádné bližší informace. Pes je stále umístěný v útulku a řeší se jeho další osud," doplnila Čírtková s tím, že další informace až do konce vyšetřování policie s ohledem na ženu a její rodinu sdělovat nebude.

Žďárský deník zveřejnil slova vnučky napadené ženy. Ta popsala, že po útoku zvířete museli lékaři její 62leté babičce amputovat nohu. "Ztratila hodně krve, dostala infekci a nyní bojuje o život," dodala vnučka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.