Ženu v útulku brutálně pokousal pes. Vážným zraněním podlehla

V brněnské fakultní nemocnici zemřela žena, kterou 16. dubna ve Žďáru nad Sázavou napadl pes. "Žena v sobotu podlehla následkům svých zranění," potvrdila pro TN.cz mluvčí nemocnice Pavlína Hořicová.

Na 62letou ženu pes zaútočil v útulku, kam byl umístěn potom, co ho strážníci odebrali muži, který skončil na záchytce. "Hlídka byla na místě události do pěti minut. Policisté okamžitě zasáhli a podařilo se jim psa od ženy odtrhnout a tím zabránili pokračujícímu útoku ze strany psa," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

[chooze:article;value:551587]

I tak jí ale stihl vážně ublížit. "Ženu s těžkým zraněním ve vážném stavu jsme letecky transportovali na vyšetření do Brna. Jednalo se o život ohrožující poranění dolní poloviny těla," přiblížil mluvčí záchranářů Petr Janáček.

Bližší informace poskytla její vnučka Žďárskému deníku. Popsala, že po útoku zvířete museli lékaři její babičce amputovat nohu. "Ztratila hodně krve, dostala infekci a nyní bojuje o život," dodala vnučka.

[chooze:article;value:552772]

"Případem se od samého začátku zabývá policie," uvedla pro TN.cz policejní mluvčí Dana Čírtková. "Průběh vyšetřování až do jeho ukončení komentovat nebudeme," dodala. Dříve ale už vyvrátila fámy o tom, že pes už měl někoho napadnout.

Zakousl se do mě a udeřil mě tlapou. Muž popsal, jak přežil útok medvěda (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.