Budoucí středoškoláky čekají změny. Dotknou se přijímaček i počtu přihlášek

Zásadní změna, kterou budoucí středoškoláci pocítí, se týká přijímacího řízení. To by nově mělo probíhat v elektronické podobě. "Téma elektronizace přijímacího řízení na střední školy je nesmírně aktuální," řekl na páteční tiskové konferenci ministr školství Mikuláš Bek.

"Prošli jsme teď poměrně bolestivým obdobím přijímacího řízení, které probíhalo ještě v papírové podobě, a ukázalo se, že nesmírně stresuje jak rodiče, tak jejich děti," pokračoval ministr. "Celá tato podoba přijímacího řízení patří do minulého století," dodal.

[chooze:article;value:509868]

​Další změna by mohla nastat už příští rok a týká se počtu přihlášek, které si uchazeči budou moct podat. "V tuto chvíli probíhá velmi intenzivní debata o tom, zda by bylo možné v příštím roce podávat tři nebo více přihlášek na střední školy," řekl ministr.

"Debata má rozměr ale i praktický, protože každá změna povede k jinému chování uchazečů o studium," dodal Bek. Optimalizovat systém by podle něj měl pomoct právě Národní konvent o vzdělávání.

V rámci Národního konventu o vzdělávání spolu v pátek poprvé hovořil právě ministr Bek se senátorem Jiřím Drahošem. Další změny chtějí projednat do září. Předtím je chtějí vystavit debatě s širokou veřejností.

Podívejte se na celý záznam z jednání:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.