Bývalá zlodějka radí, jak se nenechat vykrást. Jednu věc nikdy nedělejte

Za krádeže a vloupání strávila Jennifer Gomez ve vězení čas mezi lety 2011 a 2020, svoje prohřešky chce ale i po propuštění odčinit alespoň on-line. Napravená zlodějka má nyní na sociální síti TikTok už více než sto tisíc sledujících a šíří tam svoje tipy na to, jak si vybírala domy, které vykrade. Detaily prozradila i pro web LadBible.

"Lidi si neuvědomují, že jejich on-line život je úzce spjatý s jejich majetkem," zdůrazňuje Jennifer, která podle deníku The Sun za čtyři roky ukradla v britském Liverpoolu majetek v hodnotě víc než jeden milion dolarů (v přepočtu zhruba 22,7 milionu korun). Hlavní chybou, kterou podle ní lidé v dnešní době dělají, je, že si neuvědomují, jak si zloději vytipovávají domy, které chtějí vykrást. Stále častěji totiž provádí důkladné rešerše na internetu. 

@jenjen.gomez PROTECT YOUR HOME FROM A THIEF.. safety tips from an ex-burglar #floridaprison #thief #prison #prisonbreak #prisonlife #prisontiktok #prisonstories #prisontok #burglary #burglars ♬ original sound - Jen Jen Gomez

"Kdokoliv si může dát dohromady vzory vašeho chování a různé slabiny. Nedělejte ze sebe snadný cíl," říká a doplňuje, že i zveřejněné fotografie dětí, které vedete do školy, mohou prozradit, kdy rodina není doma a jak funguje její každodenní režim. Právě proto byl podle ní nejlepší čas ke krádežím mezi osmou a jedenáctou ráno. 

[chooze:article;value:534471]

Žena, která se teď živí tím, že testuje slabiny bezpečnostních systémů, prozradila, že se zaměřovala na bohatší předměstí. V případě, že viděla u vchodu kameru, domu se úplně vyhnula. "Devět z deseti zlodějů nejdřív zaklepr nebo u vás zazvoní, aby si ověřili, že opravdu nejste doma," tvrdí. Radí proto, aby lidé investovali do bezpečnostního zabezpečení dveří a kamer. 

Polepšená Jennifer doplňuje, že je vhodné komunikovat pravidelně se svými sousedy a nechávat zatažené závěsy, aby si zloději nevytvořili plán místa, kde bydlíte. Mezi další chyby patří volné zanechání nástrojů v otevřené kůlně na zahradě, které by mohl zloděj využít. Naopak časovače na světlo, aby to vypadalo, že je někdo doma, podle ní nefungují a každý zkušenější zloděj je snadno odhalí. 

Policisté varují před kapesními krádežemi. Zlodějům stačí pouhé dvě vteřiny (12/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.