Bývalí premiéři složili Fialovi poklonu. Zhodnotili slavnostní večeři

Spokojený a nadšený byl viditelně po společné večeři bývalých premiérů Mirek Topolánek. U příležitosti 30. výročí vzniku samostatné České republiky ji svolal současný předseda vlády Petr Fiala (ODS). "Bylo to na téma 'Premiéři, jak je neznáte'. Slušný Miloš Zeman, vtipný Václav Klaus a příjemný Andrej Babiš," popsal Topolánek na twitteru večeři v Kramářově vile.

Spolu s ním usedli ke stolu bývalí premiéři sociální demokracie, tedy Miloš Zeman, Vladimír Špidla a Jiří Paroubek, a dále Jan Fischer, Jiří Rusnok nebo Andrej Babiš (ANO).

Setkání všech bývalých předsedů vlád nemuselo podle Topolánka dopadnout dobře. "Byl to riskantní počin, ale povedlo se to," glosoval na sociální síti Topolánek, který v současné době pracuje v teplárenském průmyslu. "Navíc jsme tam měli to nejlepší, co na nás je. Ženy!" dodal k setkání. 

[chooze:article;value:482518]

​A jak večeři zhodnotili další její účastníci? "Musím říct, že ta atmosféra byla velmi příjemná, společenská, že to naplnilo všechna moje očekávání, že skutečně nad těmi střety i osobními konflikty z minulosti převládla slavnostní chvíle," vyjádřil se Fiala.

"Každý z nás mohl říct, kde si myslí, kde byly hlavní body jeho činnosti, když byl ve funkci premiéra. Každý z nás to řekl, pak na štěstí nedošlo na druhé kolo, kdy mohly totéž říct naše partnerky," konstatoval Paroubek. Ty podle protokolu seděly se svými protějšky na přeskáčku. Jedinou výjimkou byly Jana Nečasová a Livia Klausová.

"Moje paní seděla vedle pana premiéra, takže jsme dostali čestné místo," nechal se slyšet Babiš.

Z účasti na večeři se omluvili pouze první úřednický ministerský předseda z roku 1998 Josef Tošovský a expremiér z let 2014 až 2017 Bohuslav Sobotka. Stanislav Gross, který byl šéfem vlády od léta 2004 do jara 2005, před osmi lety zemřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.