Bývalý poslanec Feri byl znovu u soudu. Průběh líčení odmítl komentovat

Dominik Feri dorazil k Obvodnímu soudu pro Prahu 3 těsně před začátkem jednání a hned odmítl průběh líčení komentovat. K soudu se vrátil po půl roce, naposledy byl u něj na konci dubna.

Ve čtvrtek vypovídali dva soudní znalci, kteří posuzují psychický stav poškozených, a tak není přítomna veřejnost. Vyslýchána byla také jedna ze svědkyň. "Choval se ke mně nevhodně. Byla jsem tam na profesionální stáži kvůli škole. Pak ale z toho vzniklo to, že jsem tam byla spíš kvůli tomu, že jsem dělala modeling. A když zjistil, že toho nevyužije, řekl mi, že už nemusím chodit. Psal mi, jestli budeme později, až dopijeme, v kanceláři dělat i něco jiného," popsala svědkyně. Na dotaz soudkyně, zda obžalovaný řekl, co by se mělo potom v jeho kanceláři odehrávat, mladá žena odpověděla: "Ano, mít sex."   

Na závěr se četly ještě další listinné důkazy. Právě doplnění důkazů požadovala strana obžalovaného, a proto bylo líčení odročeno o několik měsíců.

[chooze:article;value:501834]

Hlavní líčení je přerušeno do 31. října. V ten den bude soud také rozhodovat, zda se bude provádět další dokazování. Jediné, co ve čtvrtek Feri znovu zopakoval, bylo, že se cítí nevinný. Exposlanec je obžalovaný ze dvou znásilnění a jednoho pokusu, ke kterému mělo dojít údajně v kanceláři Poslanecké sněmovny.

Právě s dívkou, kterou tam měl obtěžovat, štáb televize Nova před časem mluvil a dozvěděl se, že se ji měl Feri snažit osahávat a líbat, i když to nechtěla. Ferimu hrozí až desetileté vězení. V minulosti připustil, že se mohl nevhodně chovat. Když kauza vypukla, složil mandát poslance a odešel z TOP 09. Původně ho policie obvinila ještě ze dvou případů, ty ale žalobce nakonec odložil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.