Černá Hora roste na oblibě. Je tu levně a krásně, tvrdí turisté

Pan Radim s manželkou se do Černé Hory vydal poprvé a nelitoval. Na Balkánu si mohl koupit doslova vše, na co si ukázal. "Co se týče cen, tak v supermarketech si troufnu říct, že je to levnější než v Česku, v restauracích srovnatelné. Večeře nás vyšla na 40 euro (asi 950 korun) i s dýškem," tvrdí.

A turistům hraje do karet i délka letu. Za necelou hodinu a půl jste z Česka v Černé Hoře, která je společně s Albánií, jednoznačným skokanem roku v prodejích dovolených. "Černá Hora je stále populárnější i u českých turistů. Pomáhá tomu i přímý let, ať už z Prahy nebo z Brna, který je v letošním roce k dispozici," dodává Kateřina Pavlíková z cestovní kanceláře Čedok.

[chooze:article;value:512982]

A ceny jsou dostupné i za ubytování. Týdenní letecký pobyt se dá sehnat v režimu all inclusive i do 15 tisíc korun. Na své si pak přijdou i milovníci historie a památek. Ty na turisty čekají doslova na každém kroku. Na většinu památek se turisté navíc podívají zdarma, včetně hradeb ve městě Kotor, které je pod ochranou UNESCO.

Podle odborníků se z Černé Hory postupně stává přímo prestižní destinace. Svědčí o tom mimo jiné masivní výstavba hotelů a apartmánů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.