Češi letěli z dovolené v Egyptě. Místo Česka skončili v Bratislavě

Vidina návratu z prosluněného Egypta do mrazivého českého počasí musela být pro turisty nepříjemná sama o sobě. Problémy začaly už na letišti, už před samotným odletem nabrali několikahodinové zpoždění. A těsně před přistáním pak zjistili, že místo Prahy jsou v Bratislavě.

Odlet z Hurghady zpozdila drobná závada, sdělila TN.cz mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková. "Důvodem zpoždění pravidelné linky QS1241 z Hurghady do Prahy dne 26. 11. byla drobná závada, kterou se podařilo technikům odstranit. Letadlo je složitý mechanismus a nároky na bezpečnost jsou mimořádné," vysvětlila.

[chooze:article;value:530621]

Ačkoliv se zdálo, že po několikahodinovém zpoždění budou Češi už brzy doma, opak byl pravdou. Letadlo totiž začalo klesat už nad Slovenskem a přistálo v hlavním městě našich východních sousedů. Kvůli bezpečnostní normě letové služby bylo potřeba vystřídat posádku.

Do cílové destinace, kterou byla od samého počátku Praha, se tak cestující dostali po téměř pětihodinovém zpoždění. "Za způsobené komplikace a zpoždění se cestujícím omlouváme. Bezpečnost je vždy absolutní prioritou," doplnila Dufková.

Z Londýna vzlétlo letadlo poháněné kuchyňským olejem. Jde o první let tohoto typu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.