Česko čeká pořádně mrazivá noc. Bílých Vánoc se ale nedočkáme

Ten, kdo chtěl jet v sobotu ráno autem, se k němu musel nejdříve prohrabat. Na některých místech intenzivně sněžilo i celé dopoledne. Třeba ve Frýdku-Místku leží nejvíc sněhu za posledních sedmnáct let. Radost taková sněhová nadílka udělala především dětem. 

Jenže ladovská idyla v noci na neděli skončí. Teploty klesnou hluboko pod bod mrazu. Hlavně řidiči by ráno měli počítat s mrznoucí mlhou. "Doporučujeme, aby opravdu zmírnili svoji jízdu, předvídali situaci, která může nastat a nikdy neriskovali," varuje mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

[chooze:article;value:479908]

Podle meteorologů se ale ani letos zřejmě ladovských Vánoc nedočkáme. Na začátku pracovního týdne se denní teploty přehoupnou do kladných hodnot a sníh se v Česku začne ztrácet.

"V pondělí k nám začne proudit ve vyšších vrstvách atmosféry teplejší vzduch. Na horách se začne oteplovat dříve, tam ty teploty nad nulu vystoupí pravděpodobně už během pondělka," vysvětluje meteoroložka Markéta Augustová.

Radost z oteplení ale budou mít silničáři. "Teplejší období využijeme na dočišťování pozemních komunikací anebo autobusových zastávek a těch míst, do kterých se obvykle nedostaneme při takhle významnějším spadu sněhu," tvrdí vedoucí Správy a údržby silnic v Prachaticích Martin Grožaj.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.