Česko si připomíná První máj. Na demonstraci Chceme mír! nikdo nepřišel

[chooze:gallery;value:31444]

​Prvomájové oslavy jsou i letos ve znamení protestů a shromáždění. Například na pražské Letné měla v devět ráno začít demonstrace Chceme mír!, která ale skončila ještě dříve, než začala. Na akci totiž kromě novinářů téměř nikdo nedorazil.

Podle informací z pražského magistrátu měla demonstrace na Letenské pláni trvat až do odpolední 17. hodiny. Akci zorganizovala strana Česká suverenita, kterou v roce 2011 založily Jana Bobošíková a Jana Volfová. Ta ale dorazila na Střelecký ostrov.

Právě tam kolem 11. hodiny přišel i bývalý předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek. Kromě něj tam pořádají svou akci i komunisté. Ti se na Střeleckém ostrově sešli kolem desáté hodiny.

[chooze:article;value:501213]

​Setkání zahájila bývalá poslankyně Marta Semelová, která ve svém projevu odsoudila kapitalismus a zkritizovala českou vládu. Na shromáždění ale kromě příznivců dorazilo i několik odpůrců. Ti skandovali slova jako "hanba" a "komunisti mimo zákon".

Komunisté ale nejsou jediní, kteří si První máj připomínají na Střeleckém ostrově. Kromě nich se tam sešla i Anarchistická federace. "Pryč s touhle vládou, ať si lidé vládnou," mají na jednom z transparentů, které si s sebou přinesli. Na ostrově pořádali piknik. Následně se vydali Prahou na průvod směrem na Štvanici. 

Prahou prošel i průvod studentského majálesu. Ten zamířil do Kampusu Hybernská. V průvodu panovala dobrá nálada, studenti byli oblečeni do kostýmů a zpívali. Prvomájové průvody ale probíhají i v dalších městech. Například ve Zlíně vyšel od Baťova mrakodrapu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.