Český pár pobouřil Italy. Dvouletého synka nechali před chatou a šli lyžovat

O mezinárodní ostudu se postaral rodičovský pár z České republiky na dovolené v Dolomitech. V lyžařském středisku ve Valdaoře se rozhodl užít si poslední dny dovolené pořádnou lyžovačkou. Nádherné horské počasí k tomu přímo vybízelo.

Jenže tu byl problém. Pár s sebou měl i dvouletého synka, kterého s sebou na lyže vzít nemohl. Jak uvádí italský portál L’Adige, Češi se rozhodli dítě nechat v kočárku před chatou, v teplotách sahajících pod nulu, zatímco sami vyrazili na lyže.

[chooze:article;value:488923]

Malého synka kontrolovali mezi sjezdy, i tak však trvalo dlouhé minuty, než se k němu pokaždé vrátili. Toho si všimli místní, kterým přišel osamělý kočárek podezřelý. Zkontaktovali proto policii.

Chlapeček naštěstí vyvázl bez újmy. I když zůstal zcela bez dozoru, rodiče jej teple oblékli. Český pár je na tom ale hůř. Italská policie je totiž podezřívá z opuštění dítěte, za které v Itálii hrozí až pětileté vězení.

Případu si povšiml i prezident autonomní provincie Maurizio Fugatti. "Zdá se neuvěřitelné, že podobné příběhy se mohou dít i v roce 2023, ale na svazích Valdaory opustili rodiče svého jediného dvouletého syna poblíž chaty, aby si vyrazili lyžovat," komentoval události Fugatti na svém facebooku.

Počasí na horách přeje lyžařům. Skiareály otevírají nové sjezdovky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.