Cestování MHD v Chrudimi se lidem vyplatí. Kvůli opravě mostu je zadarmo

Most v ulici Milady Horákové nebude průjezdný až do začátku srpna. Přes řeku u obchodního centra se dostanou jen chodci, a to jen po provizorní lávce. Radnice tuší, že když nenastane přímo dopravní kolaps, tak alespoň budou komplikace. A cílem je, aby se v místě potkalo co nejméně aut. Vedení města proto přišlo s motivací k tomu, aby lidé změnili způsob cestování.

Jízda městskou hromadnou dopravou je tak pro všechny lidi zadarmo, a to až do začátku letních prázdnin. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří si koupili časové jízdy na sedm, 30 a 90 dní. Po dohodě s přepravcem peníze po 1. květnu dostanou zpátky přímo v informační kanceláři.

[chooze:article;value:543875]

Na jedné straně služba občanům, na druhé straně výpadek peněz. MHD zadarmo bude stát městskou kasu zhruba 800 tisíc korun. Silniční most, který prochází rekonstrukcí, je starý více než půl století a je ve špatném stavu. Nový ocelobetonový vyjde na 18 milionů korun.

Tím to ale nekončí. Průjezd Chrudimí rozhodně nebude bezproblémový. V červnu dojde na opravu silnice na dalších úsecích městského okruhu, které s mostem sousedí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.