Cestující zavolali na opilého řidiče autobusu policii. To, co udělal, nečekali

V autobuse, který mířil do města Rožňava na východním Slovensku, se v pondělí krátce před půl šestou odpoledne vezlo deset lidí. To, jaký zážitek si z cesty odnesou, nejspíš nečekali. Brzy si totiž všimli, že by řidič mohl být opilý, a tak zavolali na policii.

Když to ale autobusák zaslechl, zamkl autobus i s cestujícími uvnitř a dal se na útěk. "Nechal autobus stát na rozcestí v obci Háj (okr. Košice okolí), tržbu z autobusu vzal s sebou, zabouchl za sebou dveře a vydal se pěšky pryč směrem na obec Turňa nad Bodvou," popsala slovenská policie.

Cestující zůstali v šoku. Pomocí nouzového tlačítka se jim podařilo dveře otevřít a vystoupit.

[chooze:article;value:547059]

​Na 55letého řidiče autobusu si policisté došlápli v obci Turňa nad Bodvou, kde se jim ho podařilo vypátrat. V 18:45, tedy více než hodinu po oznámení, se podrobil dechové zkoušce, která ukázala, že podezření cestujících bylo správně.

"Jeho výsledek byl pozitivní, a to 0,34 mg/l alkoholu v dechu, což je v přepočtu 0,71 promile," uvedla policie.

Za volant si tak dlouho znovu nesedne. Policisté totiž řidiči zabavili řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. O tom, jaký za jízdu pod vlivem alkoholu dostane trest, rozhodne až správní orgán. Policisté upozorňují, že řízení pod vlivem je hazard s nevinnými lidskými životy, a "o to víc, pokud si řidič sedne za volant autobusu, ve kterém veze nic netušící cestující".

Ministerstvo brojí proti neukázněným šoférům. Řidičák dostanou zpět až po terapii:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.