Cesty za voliči, reklama, vystoupení v médiích a debaty. Petr Pavel promluvil o plánech

"Jdeme do souboje o důstojnost, klid a řád v naší zemi," uvedl v neděli dopoledne prezidentský kandidát Petr Pavel na setkání s novináři před Polygon House na pražském Pankráci, kde sídlí jeho volební tým. "Spalo se mi skvěle, po dlouhé době jsem před sebou neměl krušné ráno," řekl. V sobotu večer po návratu s volebního štábu pro něj kamarád připravil překvapení – jízdu sportovním vozem.

Generál a jeho tým budou nejprve analyzovat, jaký zvolí postup pro následující dva týdny kampaně. Pavel počítá s výjezdy do regionů i s účasti v debatách s mediálními výstupy a jeho tým bude investovat hlavně do reklamy. "Nemyslím si, že bychom mohli v těch následujících týdnech ovlivnit nálady v regionech, kde dominoval Andrej Babiš, ale samozřejmě se do nich také podíváme," upřesnil.

[chooze:article;value:484528]

​Andrej Babiš v sobotu večer přirovnal Pavla k Putinovi s tím, že ruský prezident byl agentem KGB v někdejším Východním Německu a generál se chystal na podobnou profesní dráhu. To Pavel odmítl komentovat. "Určitě nenechám ležet ladem obvinění a překrucování faktů Andrejem Babišem a budu je vracet stejnou mincí," vysvětlil.

Pavel získal v prvním kole 1 975 056 hlasů, Babiš pak o necelých 23 tisíc hlasů méně, což představuje zisk 34,99 %. "Je to spíše symbolický rozdíl než vítězství," uvedl k těsnému rozdílu Pavel.

Na třetím místě skončila s velkým odstupem ekonomka Danuše Nerudová (13,92 %), následovali senátor Pavel Fischer (6,75 %), poslanec Jaroslav Bašta (SPD) (4,45 %), senátor Marek Hilšer (MHS) (2,56 %) a nezávislí kandidáti Karel Diviš (1,35 %) a Tomáš Zima (0,55 %).

Pavel počítá před druhým kolem s podporou Pavla Fischera, Marka Hilšera i Danuše Nerudové. "V sobotu jsme se pouze domluvili na tom, že mě podpoří, o konkrétních věcech budeme jednat v pondělí," řekl generál.

Současná prezidentská volba je ze strany voličů nejsledovanější a s volební účastí 68,24 procenta oprávněných voličů překonala zájem z let 2013 a 2018. Pokračování souboje o Hrad bude zajímavé i díky těsnému rozdílu mezi oběma finalisty. 

Druhé kolo se uskuteční 27. a 28. ledna.

Petr Pavel a moment, kdy součet hlasů přeskočil Andreje Babiše:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.