Chodíte s mobilem na záchod? Můžete si zadělat na vážné potíže, varuje lékař

Přestože se sledování videí nebo kontrolování sociálních sítí může zdát příjemným zpestřením chvilek na toaletě, opak je spíše pravdou, píše portál The New York Post. Lidé si totiž můžou zadělat na pořádné problémy.

Právě před tímto na první pohled neškodným zvykem varoval na sociální síti TikTok lékař Seurabh Seithi. Především používání mobilu při vykonávání "velké potřeby" může dle něj vést akorát k tomu, že lidé na toaletě příliš dlouho vysedávají.

[chooze:article;value:498352]

"To může způsobit napětí a tlak na váš konečník a řitní otvor. Což může vést k problémům, jako jsou hemeroidy, anální trhliny, nebo dokonce i výhřez konečníku," vysvětlil Seithi.

To však dle něj ale nejsou jediné důvody, proč bychom si neměli s sebou nosit telefon na toaletu. Z přístroje se totiž může rázem stát ideální půda pro bakterie. "Studie zjistily, že průměrný smartphone je špinavější než veřejné záchodové prkénko. Takže se snažte vyhnout používání mobilu na záchodě," doplnil Seithi.

Pokud se však nedokážete ani na záchodě se svým mobilem rozloučit, doporučuje lékař mít po ruce vždy alespoň dezinfekční ubrousek. "Tím telefon očistíte po skončení potřeby," uzavřel Seithi.

Chlapec se zasekl v záchodovém prkénku a pomoci mu museli hasiči. Podívejte se na reportáž (5/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.