Chrudimsko zamořily bizarní SPZ. Patří lidem, kteří neuznávají Českou republiku

[chooze:gallery;value:33691]

​O bizarních registračních značkách informovala policie Pardubického kraje už v půlce září. Tehdy se jednalo o jedno auto. Nicméně podle příspěvků na facebooku je patrné, že podobných tam jezdí více.

Policejní hlídku na začátku září upoutala nezvyklá SPZetka na osobním autě značky Renault projíždějící Horkou na Chrudimsku. Rozhodli se, že jej zastaví.

"Vozidlo řídila žena, kterou policisté vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Řidička hlídce předložila pouze plastové kartičky zdánlivě připomínající občanský a řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla blíže neurčené země vydání. Jediným platným dokladem, který měla řidička u sebe, bylo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Údaje z předložených dokladů neprocházely žádnými evidencemi," uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Totožnost řidičky zjistili policisté až díky VIN kódu a data narození. Pětatřicetiletá řidička ale uvedla, že se s daným jménem neztotožňuje a nepoužívá ho.

"Policisté řidičce odňali plastové tabulky napodobující RZ a neplatné doklady k řízení a provozu vozidla a další jízdu ji zakázali. Na místě policisté sepsali s řidičkou oznámení přestupku, které odmítla podepsat. Případem se bude zabývat místně příslušný městský úřad. Řidičce hrozí ve správním řízení sankce 5 až 10 tisíc korun a zákaz činnosti na 6 měsíců až 1 rok," dodala Muzikantová.

[chooze:article;value:470945]

Prapodivných SPZ je na Chrudimsku více

Od té doby ale vyšlo najevo, že podobné auto není na Chrudimsku jediné. Další auto, tentokrát značky Ford, pak zachytil uživatel před prodejnou potravin na Hlinsku. Snímek zveřejnil v úterý.

Objevila se další fotka zmíněného renaultu, jak stojí zaparkovaný před budovou, ovšem už mimo Chrudimsko, přičemž vedle něj stojí bavorák se stejným typem registrační značky.

Obskurní hnutí "pravých Slovanů"

Falešná SPZ i doklady se vztahují ke hnutí, které věří, že Česká a Slovenská republika jsou jen korporátními konspiracemi a ve skutečnosti neexistují, protože stále existuje Československo v rozloze jako za první republiky. Označují se za pravé Slovany. Na svých stránkách také radí, jak se mohou lidé "probudit", nahlásit "ztrátu" občanského průkazu a dalších dokladů a nově se sebeurčit. Tím podle návodu přestanou být členem "korporace České republika s.r.o" a jejich majetek pak má být vyňat ze všech registrů.

Řidička, o níž psal také portál Deník, pak sáhla i k vyhrožování redakci. Za údajnou dehonestaci a další porušení smyšlených a neplatných zákonů hnutí hrozí například propadnutím majetku či trestem smrti. Odkazuje se také na vojenský tribunál sovětské armády a armády Ruské federace.

Všimli jste si podobné registrační značky? Pošlete nám snímek na zpravy@nova.cz nebo na náš facebook.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.