Cibulka se naštval na pohřbu Hlaváčové: Nenechte si líbit lidskou hloupost, křičte

[chooze:gallery;value:34597]

​Na pohřbu Jany Hlaváčové se sešla celá plejáda hvězd, která se s herečkou rozloučila. Mezi nimi byl i moderátor Aleš Cibulka, kterého smrt herečky donutila zamyslet se nad morálkou lidí. "Nenechme si líbit hloupost, neschopnost, diletantství a potřebu škodit pramenící z vlastní neschopnosti! Jak jsem seděl v Národním divadle na rozloučení s paní Janou, poslouchal všechny ctihodné řečníky, viděl kolem sebe řadu obdivuhodných morálních ikon, měl jsem čas se zamyslet," napsal Cibulka na instagramu.

Hlaváčová podle něj patřila k jednomu z mála slušných a přímých lidí. "V den, co jsme se loučili s Janou Hlaváčovou, tak přesně před pěti lety odešel Luděk Munzar a před třemi lety Hanička Maciuchová. Tedy lidé nesporných lidských kvalit, lidé, kteří se nikdy nesklonili, nikdy se nesmířili s bezprávím a všudypřítomnou hloupostí. A bojovali proti nim. Do úmoru," popsal Cibulka.

[chooze:article;value:538879]

​Na pohřbu začal přemýšlet i nad ryzími kvalitami Maciuchové. "Vybavila se mi Hanka, která když s něčím bytostně nesouhlasila, dokázala energicky bouchnout do stolu a zařvat: 'Ne, přátelé, tak takhle ne!' Vybavil se mi pan Munzar, který v roli komisaře Kiesela ve Zlé krvi výstižně hovořil o české šlamperaj. Moji milí, pojďme v jejich šlépějích, byť je to mnohdy sisyfovská práce. Třeba na jejich počest, na jejich památku," svěřil se moderátor. 

Upřímných lidí je podle něj na světě málo, a proto je třeba se jimi inspirovat. "Nezvykejme si na hloupost, omezenost a diletantství kolem nás. Křičme a buďme nespokojení, nekrčme se v rohu! Lidí, kteří si uvědomují vlastní neschopnost, je kolem nás čím dál víc. Bohužel, než by se začali pokorně zdokonalovat, raději škodí," vzkázal Cibulka.

Herec Ivan Trojan zavzpomínal na Janu Hlaváčovou. Podívejte se na video (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.