Čína testuje na myších virus, který má 100% úmrtnost. Průběh nemoci je děsivý

Čínští vědci experimentují v laboratořích s viry, včetně koronavirů, z nich jeden způsobil světovou pandemii. A zjevně s tím nehodlají přestat. Výzkumníci, jejichž středisko spravuje čínská armáda, totiž nechali nakazit skupinu myší tzv. pangolinovým koronavirem, konkrétně kmenem GX_P2V. 

Následně pozorovali, jak na to pokusná zvířata zareagují. Ukázalo se, že má stoprocentní úmrtnost. Při přenosu na člověka by tak pro lidstvo představoval velké nebezpečí. Vyplývá to ze zatím nerecenzované studie, která byla zveřejněná na odborném webu bioRxiv

"Všechny myši, které byly infikovány aktivním virem, podlehly infekci do sedmi až osmi dnů," cituje výsledky experimentu web Wion. Během nákazy pokusná zvířata znatelně zhubla. Sedmý den bez jakékoliv léčby se pak začala špatně pohybovat, táhnout za sebou nohy a jejich oči se zabarvily do běla. Podle vědců za smrt zřejmě mohla pozdější infekce mozku. Virus ale podle pozorování zasáhl i nejdůležitější orgány jako oči a plíce. 

[chooze:article;value:536300]

Znepokojivé výsledky podle webu Firstpost naznačují, jaká rizika by mohla čekat lidi při nákaze tímto virem. Vědci, kteří výzkum provedli, poznamenali, že rozsah nákazy a rychlost jejího šíření je nepříjemně překvapila.

Varovali proto, že je nutné zajistit, aby se kvůli tomu takový druh nemoci nikdy nerozšířil mezi lidi. Další výzkumníky proto vyzvali, aby víc do hloubky prozkoumali chování tohoto viru a jeho možné dopady na lidský organismus. 

Případů covidu přibývá. Lidé používají prošlé testy, které nemusí nakažení odhalit (1/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.