Cizinci hojně využívají české kliniky. Zájem je hlavně o operace očí či plastiku

Česko je v zahraničí známo svými moderními zdravotnickými zařízeními, kvalifikovanými lékaři i špičkovou technologií. Na české kliniky proto ročně zamíří tisíce zahraničních pacientů. "Jsem z Anglie a přijel jsem do Česka v červnu. Důvodem bylo, že mi můj oční lékař řekl, že mám počáteční fázi šedého zákalu," prozradil Christopher.

"Dostanou tady stejně kvalitní péči na evropské úrovni. A také zde není taková čekací doba," vysvětluje primářka pražské oční kliniky NeoVize Lucie Valešová. V Německu lidé za složitější oční zákrok zaplatí zhruba dvojnásobek toho co u nás, tj. 200 tisíc korun. Ve Velké Británii si ještě více připlatí, a to až trojnásobnou částku. 

"Tvoří asi 30 procent naší klientely. Nejčastěji k nám jezdí cizinci z Velké Británie a Německa," doplnila Valešová. 

[chooze:article;value:509260]

​Cizinci sem nejčastěji jezdí na oční zákroky, plastické nebo chirurgické operace, ale také k zubaři. I za léčbu neplodnosti v Česku ušetří. Kromě finanční stránky hraje roli v tomto oboru i legislativa.

"V České republice existují velice liberální zákony, co se týče léčby neplodnosti. Naše klinika čítá zhruba 70 procent zahraniční klientely," prozradil primář centra léčby neplodnosti Fertility Port Luboš Vlček. 

Problém není ani s jazykovou bariérou. Na zdravotní turistiku se zaměřují i různé přepravní agentury, které zahraničním pacientům pomáhají s domluvením celého zákroku. "Každý klient má svého koordinátora, který se stará o to, aby vše proběhlo tak, jak má. Nejen před operací a během pobytu, ale řešíme i pooperační péči," uvedl ředitel Praga Medica Zdeněk Dvořák. 

Kromě Česka je lákavou levnou destinací pro zahraniční klientelu i Turecko.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.