Čižinský: Pražský primátor je komický. V centru si konečně zajdete na WC zdarma

V čele hlavního města je konečně nová rada, není v ní ale strana Praha Sobě, která vytvořila povolební koalici s Piráty. "Piráti se zařadili mezi ostatní strany, které kritizovali. My k závazkům přistupujeme jinak, když něco voličům říkáme před volbami, tak to platí i po volbách. Když něco podepíšeme, tak to platí. Musíme respektovat, že to někdo dělá jinak. Piráti se bohužel zařadili mezi subjekty, které něco podepíší a pak se k tomu nehlásí," řekl Čižinský.

Aliance podle něj sloužila k tomu, aby se v jejím rámci vyjednaly lepší podmínky. "Když jsem viděl koaliční smlouvu, tak tam nic konkrétního vyjednáno není. Piráti mohli využít síly našich zastupitelů, aby vyjednali mnohem lepší podmínky pro Prahu, což se nestalo," podotkl. 

[chooze:article;value:490083]

​SPOLU a Piráti podle něj chtějí úplně opačné věci. "Nejsou schopní se domluvit, nedomluvili to v rámci koaliční smlouvy a teď neví, co s tím. Prahu podle mě skutečně čeká stagnace doprovázená komickým primátorem (Bohuslav Svoboda z ODS, pozn. red.), kterého si podle mě tedy Praha nezaslouží," míní šéf Prahy Sobě.

Čižinský také vyloučil, že by Hana Kordová Marvanová měla být součástí klubu Praha Sobě. Naopak si myslí, že SPOLU udělá všechno proto, aby ji ze zastupitelstva vyštípalo.

[chooze:article;value:461962]

​Před volbami mimo jiné rezonovalo téma bezplatných návštěv toalet v restauracích v Praze. To už je podle slov Čižinského schváleno. "Lidi, kteří slušně požádají, jsou slušně oblečeni a potřebují na záchod, provozovatelé podniků pustí. Budou tak mít slevu na předzahrádkách," nastínil Čižinský.

Pražští provozovatelé podniků si při žádosti o předzahrádky tedy mohou vybrat, zdali jsou ochotní takto lidi pouštět na toaletu. Pakliže jsou, vyslouží si slevu na předzahrádkách, a to v závislosti na jejich velikosti a na umístění podniku. "Doufám, že to bude fungovat. V Praze 3, 6 a 7 to už funguje. Teď vlastně s novou sezonou nastane velká vlna," uzavřel Čižinský.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.