Co na to Meghan? Harrymu připomněli, jak to od Diany schytal kvůli rasismu

Podle královského komentátora Roberta Jobsona by si měl princ Harry zamést před vlastním prahem, než bude ostatním kázat o rasismu, píše britský portál Daily Mail.

Vévoda ze Sussexu připustil, že než potkal Meghan, byl v tomto ohledu "nevědomě zaujatý". To jsou však podle Jobsona slabá slova.

První škraloup si prý Harry udělal už jako osmiletý, když ho tragicky zesnulá maminka lady Diana vzala i s princem Williamem na projížďku londýnským dvoupatrovým autobusem. "Zařídil jim to tehdy Dianin kamarád, policejní důstojník Ken Wharfe. Diana musela v autobuse Harryho pořád napomínat, aby nenapodoboval výrazný přízvuk průvodčího z Pákistánu," vzpomíná Jobson.

[chooze:article;value:498724]

"Byl to žoviální chlapík se světle žlutým turbanem na hlavě a z Harryho rasismu si nedělal těžkou hlavu, ale Dianu to tak ponížilo, že výlet zrušila. Když vystoupili, Harry od ní okamžitě schytal pohlavek. Opovaž se to ještě někdy udělat, řekla mu potom," pokračuje.

Diana zahynula při autonehodě v létě 1997. Harrymu bylo teprve 12 let a s její smrtí se těžce vyrovnává dodnes. Přiznal, že ho deprese v dospívání i po dvacítce uvěznily do spirály alkoholu a drog. A tehdy si přestal brát servítky úplně.

Táta mu kryl záda

Rasismus podle Jobsona netoleruje ani král Karel III., pro kterého bylo nesmírně náročné, když musel Harryho přešlapy žehlit před veřejností. "Postavil se za něj, ale zároveň ho donutil se omluvit, když šel na večírek v nacistické uniformě. Karla ponížilo i to, když se jeho syn v roce 2009 natočil, jak si rasisticky dobírá svého kolegu pákistánského původu na vojně," měl říct komentátorovi vysoce postavený člen královské rodiny.

Buckinghamský palác vzhledem k tomu všemu před dvěma lety, po třaskavém rozhovoru Harryho a Meghan s Oprah Winfreyovou, prý zůstal v němém úžasu.

[chooze:article;value:498545]

Dvojice tam vyrukovala s tvrzením, že před narozením syna Archieho čelili rasistickým připomínkám, připomněla stanice BBC. Jeden z příbuzných měl vyjádřit obavy, s jak tmavou pletí se dítě narodí. Šířily se zvěsti, že to byl Karel, tehdy ještě princ z Walesu.

"Je to nesmysl, bylo by to proti všemu, v co Karel věří. Je přesvědčený, že rozmanitost je silou naší společnosti," dodal Jobsonův zdroj.

Podle něj by zůstala s ústy dokořán i Meghan, kdyby se dozvěděla celou pravdu o Harryho údajné rasistické minulosti.

Princ Harry se vrátil do Británie. Rovnou zamířil k soudu (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.