Cyklista zemřel po pádu na lesním trailu. Záchranáři se k němu nemohli dostat včas

Adrenalinová jízda na terénních kolech přišla draho cyklistu z Německa na Teplicku. Při jízdě na lesní trase postavené v těžko přístupném terénu spadl z kola a těžce se zranil. Jeden z jeho společníků na nic nečekal, přivolal pomoc a začal s resuscitací.

Záchranáři se ale nemohli dostat na místo nehody dostatečně rychle. K trailu v lese nevedla snadná cesta. Když se příslušníkům Horské služby podařilo dostat na místo, pokračovali v resuscitaci, která nakonec trvala celých 45 minut.

[chooze:article;value:512473]

I přes snahu záchranářů i bikerova společníka ale muž nakonec zemřel. Podle závěrů lékaře utrpěl zranění, která nemohl přežít. Na snahách o záchranu cyklisty se podíleli také členové Letecké záchranné služby Ústeckého kraje i hasičského sboru. Po potvrzení úmrtí dorazili také policisté.

Horská služba upozorňuje na rizika spojená s jízdou na trasách ve volné přírodě. "Problematika trailů ve volné přírodě je bohužel ze záchranářského pohledu velice složitá. Všichni, kdo se na těchto trasách pohybují, si musí uvědomit, že se vystavují velkému riziku a v případě nehody k nim může pomoc dorazit se značným zpožděním," uvedl náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Račko.

Poslanci řeší pravidla pro cyklisty. V plánu je povinné nošení helem (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.