Další potíž před volbami. Biden má covid, přerušil kampaň a je v izolaci

"Dnes odpoledne jsem měl pozitivní test na COVID-19, ale cítím se dobře a děkuji všem za přání všeho dobrého Během rekonvalescence budu v izolaci a během této doby budu pokračovat v práci pro americký lid," napsal Joe Biden na sítí X.

Biden dostal během předvolebního turné v Las Vegas rýmu a kašel. Když se jeho stav nelepšil, podstoupil covidový test. Po jeho pozitivním výsledku zrušil další plánované akce a odletěl domů do Delaware.

Prezident má mírné příznaky. Je očkovaný včetně několika posilujících dávek, poslední dostal loni v září, informovala CNN. Covidem onemocněl už dvakrát. Lékař mu již naordinoval první dávku antivirotika. Než Biden v Las Vegas nastoupil do letadla Air Force One, ukázal směrem k novinářům vztyčený palec a prohlásil, že se cítí dobře.

[chooze:article;value:565303]

​Zdravotní komplikace přichází ve chvíli, kdy je fyzický i mentální stav jedenaosmdesátiletého Bidena ostře sledován. Dvacítka vlivných demokratů už ho veřejně vyzvala, aby ze souboje s Donaldem Trumpem odstoupil.

​Soukromě tak minulý týden údajně učinili na osobních schůzkách s Bidenem i vůdce demokratů v Senátu Chuck Schumer a šéf demokratů ve Sněmovně reprezentantů Hakeem Jeffries, uvedly zdroje ABC News. Oba lídři demokratů přitom veřejně vyjádřili Bidenovi podporu. Schumerova kancelář označila informaci za "planou spekulaci". Oba se podle ABC rovněž v zákulisí snaží oddálit hlasování demokratů o Bidenově nominaci.

Biden ve středu poprvé připustil, že by mohl z voleb odstoupit ze zdravotních důvodů, pokud by mu lékaři oznámili, že trpí vážným zdravotním problémem.

Bidenovy přeřeky způsobily problémy. Jeho konec žádají další demokraté (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.