Danu Morávkovou zasáhla smrt Kačera. Milovala jsem ho a obdivovala, říká

Zpráva o smrti herce a režiséra Jana Kačera zasáhla filmový a divadelní svět v pátek dopoledne. Jeho odchod těžce nese i jeho herecká kolegyně Dana Morávková. Společně je pojila nejen láska k filmovému plátnu, ale i k divadlu.

"Já to vím pár minut, co se stalo s Janem Kačerem. A představte si, že on mě učil na DAMU i jsme společně hráli v seriálu, kde mi hrál několik let tatínka, a dokonce mě i režíroval v divadle," zavzpomínala Morávková.

Pro Morávkovou byl Kačer velkým vzorem. "Pan Kačer byl úžasný člověk a já na něj budu vzpomínat s velkou láskou a úctou. Milovala jsem ho nejen jako herce. Obdivovala jsem ho. Milovala jsem ho i jako člověka a vím, že Honza měl rád mě," prozradila Morávková.

[chooze:article;value:557076]

Sama byla velkou fanynkou jeho herecké kariéry. Do paměti se Kačer zapsal už rolí v Probuzení Jiřího Krejčíka v roce 1959 a i svou první hlavní rolí ve filmu Smrt si říká Engelchen. "Já ho milovala i v takových těch starých černobílých filmech," doplnila Morávková.

Kromě toho měl ale bohaté angažmá v divadle. "Milovala jsem ho na jevišti, milovala jsem jeho režie, ať to bylo v Činoherním klubu v Praze, tak se mnou a Janinkou Brejchovou dokonce nazkoušel představení, které jsme hráli i v Praze a jezdili jsme po celé České republice," dodává Morávková.

"Když se řekne Jan Kačer, tak první, co mi naskočí, je 'laskavý'. Byl laskavý kolega, laskavý pedagog a laskavý režisér," vzpomíná s láskou herečka. "Nikdy na něj nezapomeneme," uzavírá. Jan Kačer zemřel v pátek dopoledne ve věku 87 let. Herce dlouhodobě trápily zdravotní problémy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.