Děsivá jízda v ulicích Brna. Mladíci bezdůvodně přejeli motorkáře

Divokou jízdou se v sobotu bavila skupina mladíků v Brně. Ve dvou autech značky BMW se vzájemně předjížděli v ulicích města. Závod za plného provozu začal na benzinové stanici na Vinohradech.

Nejhůř jejich řádění odnesl motorkář, který na křižovatce Táborské a Gajdošovy ulice čekal na semaforech. Řidič jednoho z aut do něj zezadu naboural a prudce jej shodil ze stroje. Ani motorkář letící přes kapotu ale řidiče nezastavil a nezřízený závod pokračoval dál.

[chooze:article;value:511601]

K motorkáři, který se při srážce ošklivě zranil, museli vyjet záchranáři. Převezli jej do nemocnice, aby si ověřili, že jeho zranění nejsou příliš vážná.

Hrozivá jízda skončila až o několik ulic dál, kdy jedno z aut v ulici Za Mostem nabouralo do zaparkovaných automobilů. "Po příjezdu policistů byla u mladíků provedena dechová zkouška na alkohol. Ta dopadla negativně. U 31letého řidiče tmavého SUV ale orientační test prokázal přítomnost marihuany a kokainu," sdělil mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Policisté mladíky jedoucí v obou autech zadržela. "Případ vyšetřujeme jako trestný čin ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Zároveň není vyloučeno, že se právní kvalifikace může ještě zpřísnit," dodal Vala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.