Dívka nechodila do školy. Místo výuky natáčela videa na sociální sítě

Dívka během loňského školního roku zameškala těžko uvěřitelných 981 hodin, z toho 714 bylo neomluvených, 267 jí omluvili rodiče. Že chodí takzvaně za školu, na sebe v podstatě prozradila sama. V době, kdy měla být škole, totiž živě vysílala na sociálních sítích.

"Na druhém stupni si myslím, že to určitě přesahuje 8 měsíců nedocházky do školy," říká Jana Hlavová, ředitelka oblastní pedagogicko-psychologické poradny. Jde podle ní o naprosto výjimečný případ. Normálně totiž pracuje s žáky, kteří mají absence maximálně 200 hodin.

Výjimečný případ je to i podle police. "Mohu potvrdit, že jsme se s tak vysokým počtem neomluvených hodin ještě nesetkali. Rodiče žákyně si už převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin ohrožování výchovy dítěte," sdělila TV Nova mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

[chooze:article;value:493344]

Případ s dívkou a jejími rodiči teď kromě policistů řeší také dětští specialisté, psychiatři i českolipský městský úřad. Jak konkrétně, prý říci nesmí. "Náš OSPOD primárně pracuje s tou rodinou, ale spolupracujeme také se školou a dalšími orgány," dodala k případu mluvčí Městského úřadu Česká Lípa Kristýna Kňákal Brožová.

"Řekla bych, že pomůže zařazení té slečny do nějaké režimové terapie u odborníka, protože opravdu došlo k velké ztrátě těch návyků," myslí si Hlavová.

Obnovit pracovní návyky a povinnosti trvá u typických záškoláků přibližně jeden rok. V tomto extrémním případě bude podle odborníků náprava o mnoho složitější. Oběma rodičům dívky nyní hrozí až 5 let vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.