Dívka po zranění dokola prožívala stejný den. Úplně ji to změnilo, tvrdí máma

Každé ráno se dívka probudila a myslela si, že je 11. června. Mohla za to nešťastná chvíle na tancovačce. Chlapec se při ní nechal nést na rukou ostatních lidí a omylem ji při tom kopl do hlavy. Po skoro čtyřech letech a návštěvách různých doktorů se její stav zlepšil. Není ale stejná jako před incidentem, napsala její máma na facebooku.

Doktoři si nejdříve mysleli, že jde o otřes mozku a brzy dívku poslali domů, napsal web deníku Daily Mail. Její rodiče ale poznali, že jejich dcera má vážnější zdravotní problémy. Dostávala totiž epileptické záchvaty a za chvíli přišla ztráta paměti, která se opakovala každé dvě hodiny.

Doktoři byli bezradní a rodiče měli strach, že se problémy jejich dcery budou ještě zhoršovat. Vše má ale do značné míry šťastný konec. 

[chooze:article;value:493161]

"Její nehoda byla v roce 2019 virální a díky bohu, že se tak stalo. Podařilo se nám najít lékaře v Provo v Utahu, který Riley nakonec pomohl začít si znovu uchovávat vzpomínky," popsala skoro čtyři roky po nehodě její máma Sarah.

Vše ale stále není perfektní. Za dva roky měla přes stovku epileptických záchvatů. Musí tedy brát pravidelně léky, které jí pomáhají. 

"Uvědomujeme si, že Riley už nikdy nebude jako dřív, ale je těžké vidět, že se někdy musí snažit mnohem víc než ostatní," posteskla si Sarah. Potíže s pamětí totiž stále pokračují. "Už to nejsou dvě hodiny, ale věci s ní občas prostě nezůstanou. Bohužel nejde poznat žádný důvod pro to, proč jí něco v paměti zůstane a něco ne," dodala máma dívky. Zároveň si nepamatuje vůbec nic mezi červnem a prosincem roku 2019.

[chooze:article;value:478998]

Je pro ni tedy občas těžké komunikovat. Zároveň jí to způsobovalo problémy ve škole. Nakonec ji ale zvládla a nyní je z ní zdravotní sestra.  

Sarah se teď snaží informovat lidi o traumatickém poranění mozku. "Způsobil to 'obyčejný' otřes mozku. Nikdo je nebere vážně. Mezi takové lidi jsem patřila i já, než se to stalo nám. To, že to zranění nevidíte, neznamená, že neexistuje," vysvětlila.

V březnu policejní instruktor omylem střelil studentku (20). Dívka bude mít doživotní následky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.