Dobře už bylo. Ceny nemovitostí podle expertů porostou

Podle Hradila se nedá očekávat, že by ceny nemovitostí v blízké budoucnosti klesaly. "Nejlíp se to teď dá vyjádřit tak, že se odrážejí ode dna," popsal s tím, že nemovitosti sice nejsou levné, ale mají za sebou období, kdy jejich cena spíše mírně klesala.

Za zlevňováním podle něj stála slabá poptávka. "Pokud někdo chodil na prohlídky, tak si mohl všimnout, že tam nebylo tolik zájemců, jako třeba ještě před pár lety, kdy vás tam stála řada," přiblížil.

[chooze:article;value:558152]

"Li se historicky k takhle velkým nákupním rozhodnutím rozhodují hlavně, když mají dobrý pocit z vlastní ekonomické situace. Lidé obvykle takové rozhodnutí bez problémů udělají, když mají pocit, že se jim, i celé ekonomice bude v příštích letech dařit," vysvětlil Hradil. To podle něj v posledních letech neplatilo.

"Pokud si lidé zvyknou na hrůzy typu válka na Ukrajině, tak se nákupní chuť zvedá," odhadl Kučera. Ceny nemovitostí tak podle něj s větší poptávkou v následujících letech budou pokračovat v rostoucím trendu.

[chooze:article;value:554820]

Kupující měli za poslední rok a půl podle Hradila výjimečnou příležitost na nákup, ale už údajně pominula. Aktuálně tedy doporučuje spíše nájem. Těm, kteří nemovitost vlastní a chystají se ji prodat, naopak doporučil vyčkat na vyšší ceny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.