Dovolená na Moravě? Tipy na místa, která musíte navštívit

Kde svou moravskou dovolenou začít? Přece v Brně!

Dovolenou na Moravě musíte zahájit návštěvou druhého největšího města celého Česka – Brna. Tato jihomoravská metropole vás okouzlí a její důkladné prozkoumání vám zabere minimálně celý víkend.

Jaká místa nesmíte v Brně minout bez povšimnutí?

  • Hrad Špilberk,
  • Starou radnici,
  • Moravské náměstí se sochou Jošta Lucemburského,
  • Vilu Tugendhat.

Nejlepší ubytování v Brně

Aby bylo vaše poznávání Brna pohodlné, sjednejte si ubytování co nejblíže středu města, případně na okraji Brna, jestli toužíte po klidu. Díky skvělá infrastruktuře se totiž do historického centra dostanete raz dva. Možností ubytování Brno nabízí celou řadu. Záleží na tom, zda toužíte bydlet v penzionu, apartmánu nebo snad chalupě. Všechno je možné.

Nenechte si ujít návštěvu lázeňského města Luhačovice

Jakmile projdete jihomoravskou metropoli křížem krážem a zatoužíte po klidu a troše toho rozmazlování, pokračujte do oblíbeného lázeňského města Luhačovice. Ty se nacházejí přibližně 115 km od Brna a nabídnou vám klid a blízkost přírody. Abyste si Luhačovice opravdu vychutnali, naplánujte si svůj pobyt na několik dní. Tak budete mít příležitost zúčastnit se několika léčebných procedur, obdivovat místní architekturu a nasávat zdejší pohodovou atmosféru.

Kde se v Luhačovicích ubytovat?

Aby byl váš pobyt v Luhačovicích opravdu odpočinkový, přizpůsobte tomu i výběr místa, kde se ubytujete. Klid a mír vám naskytne lokalita u Luhačovické přehrady, zatímco ubytování Luhačovice v blízkosti kolonády vám poskytne tu správnou lázeňskou atmosféru. V případě, že toužíte po rozmazlování, zařiďte si ubytování v některé z mnoha chalup, chat a penzionů, jejichž součástí je také wellness.

Lednicko-valtický areál a další tipy na zajímavá místa i zážitky

Budete-li chtít ve svém poznávání Moravy pokračovat, vydejte se navštívit Lednicko-valtický areál. Ten vás nadchne nejenom rozsáhlými upravenými parky, ale také celou řadou staveb, jež se v areálu nacházejí. Za návštěvu samozřejmě stojí také Pálava, Mikulov a oblast Znojemska. Morava je samozřejmě úzce spjata s výrobou vína, tudíž ochutnávka alespoň jedné místní odrůdy vína je povinná, ideálně v některém z mnoha vinných sklípků.

Dovolená strávená na Moravě je vhodná pro páry, rodiny s dětmi i skupinu přátel. Díky pestré nabídce aktivit a zajímavých míst lze totiž sestavit zábavný program pro všechny. Začít můžete v největší moravské metropoli, pokračovat do lázeňského města a následně zařadit do svého itineráře další pozoruhodná místa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.