Dovolená v Řecku zdarma. Premiér nabízí kompenzaci za zkažené pobyty

[chooze:gallery;value:32494]

​​Příjmy z cestovního ruchu jsou pro Řecko zásadní. Reputace země přitom utrpěla kvůli letním požárům, a to hlavně kvůli těm na ostrově Rhodos. V nejvyšších politických patrech země přitom nyní panují obavy, jestli se turisté se špatnou zkušeností do země vůbec někdy vrátí.

A premiér Kyriakos Mitsotakis si už stihl posypat veřejně popel na hlavu. "Všem, kteří přišli o prázdniny kvůli letním požárům, řecká vláda ve spolupráci s místními úřady nabídne na příští jaro a příští podzim jeden týden dovolené na Rhodu zdarma. To zajistí, že se vrátí na ostrov a vychutnají si jeho přírodní krásy," uvedl Mitsotakis podle portálu ekathimerini.com.

[chooze:article;value:515587]

​Dokud nabídka nedostane nějakou konkrétní podobu, měli bychom podle mluvčího Asociace cestovních kanceláří ČR Jana Papeže brát tyto sliby spíše s rezervou.

"Teprve uvidíme, jestli se to prohlášení promítne do praxe. Zatím neznáme žádné podrobnosti typu: kdo tam turisty doveze, jestli budou mít nárok na stejnou kvalitu ubytování, jako měli před požáry. Ani nevíme, kdo se bude o turisty starat," domnívá se Papež.

Podle něj existuje možnost, že by si Řecko objednalo zájezdy u českých cestovních kanceláří, které by se o tuzemské turisty postaraly.

Předseda athénské vlády v citovaném prohlášení také uvedl, jak informují tvnoviny.sk, že na Rhodu nyní nejsou žádné aktivní lesní požáry a předpověď počasí na následujících 15 dní se zdá být příznivá.

Zahraniční cestovky pozastavily lety na Rhodos. Ty české tam turisty dál posílají (27. 7. 2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.