Dramatický porod hvězdy SuperStar: Nejprve infekce, pak slabé ozvy miminka

Syn Dominiky Staré oslaví 13. února první narozeniny a zdá se, že zpěvačka by nemohla být šťastnější. S Míšou se snaží trávit co nejvíce času a váží si každého okamžiku, který spolu prožívají.

Dominika také pravidelně komunikuje s fanoušky na sociálních sítích a dělí se s nimi o různé rodinné radosti i starosti. Už krátce po porodu se svěřila, že příchod syna na svět neprobíhal úplně hladce a lékaři museli přistoupit k císařskému řezu.

Nyní se svým příznivcům otevřela ještě více, když prostřednictvím příběhu na instagramu blíže popsala ony dramatické chvíle, které pro ni byly jako pro nastávající maminku velmi těžké. Její zpověď přinesl také portál topky.sk.

[chooze:article;value:483618]

​"Já jsem začala rodit přirozeně v sobotu v noci. Začala mi odtékat plodová voda, tak jsem šla na Antolskou (ulice v Bratislavě, pozn. red.) na urgentní příjem, tam mi to odtékání plodové vody potvrdili," zavzpomínala.

Lékaři zpěvačku vyšetřili a zjistili hned dvě komplikace. První nepříjemnou zprávou byl pozitivní test na streptokoka. Kvůli infekci musela dostávat antibiotika přímo do žíly každé čtyři hodiny.

Problém ale představovaly i porodní cesty, které se neotevíraly. Srdce miminka začalo bušit méně a méně. Nakonec musel personál změnit postup. "Otevřená jsem nebyla vůbec, ani když mi 12 hodin podávali infuze a různými způsoby se snažili vyvolat porod. Jelikož po 12 hodinách začaly malému klesat ozvy, tak porod skončil akutním císařským řezem," popsala dramatické chvíle Stará.

[chooze:gallery;value:29896]

Zákroku se podle svých slov nijak nebránila. Ani neměla pocit, že by tato varianta byla nějak horší. "Já jsem šla do porodnice s tím, že mým jediným cílem a jediným přáním je, abych porodila živé a zdravé dítě, takže určitě jsem netrvala na tom, abych rodila přirozeně, když jsem viděla, že to opravdu nešlo. Malý byl i dost velký, měl skoro 3,5 kila na mou úzkou pánev, takže několik lékařů, kteří se u mě vystřídali, mi řekli, že přirozeně to bohužel nepůjde," prozradila.

Po hodinách trápení se jí nakonec narodil zdravý syn Miško. Nyní umělkyně děkuje Bohu, že vše dopadlo dobře. Dokonce si z porodu neodnesla ani žádné trauma. "Už teď se těším na to, jak (doufám) jednou přivedu na svět naše další dětičky," prohlásila.

S dalším miminkem by příliš otálet nechtěla. "Nerada bych měla mezi jednou a druhou mateřskou nějakou pauzu. Největší věkový rozdíl bychom chtěli mezi dvěma dětičkami ty tři roky. Ale určitě je třeba brát v úvahu, že jsem po císařském řezu, takže určitě to budu konzultovat s mojí gynekoložkou," zakončila své vyprávění zpěvačka, která doufá, že její příběh bude povzbuzením i pro ostatní.

Dominika Stará skončila v roce 2009 v první řadě Česko Slovenské SuperStar na třetím místě.

Připomeňte si jedno z jejích vystoupení v soutěži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.