Drsné video zoufalé matky: Za dcerou mi chodí kluk z pasťáku. Odmítá opustit byt

"Mám problém s jedním sedmnáctiletým klukem, který neustále utíká z výchovného ústavu za mou dceru a chová se nevybíravě. Mám i video, jak si pro něj z děcáku přijedou dva muži a z auta jim uteče. Je to skoro každý den už celý měsíc," uvádí nešťastná matka sedmnáctileté dívky. Chlapce prý neodradí ani více než stokilometrová vzdálenost bytu od jeho ústavu.

Vzhledem k tomu, že se případ týká nezletilých a jde o citlivou záležitost, TN.cz neuvádí jména ani místo, kde přesně na Moravě se případ odehrává. "Policie ho chytí a následně si pro něj přijedou dva muži z výchovného ústavu, těm hned uteče. Vůbec nemají snahu ho chytit. Policie ale odvede svou práci," informuje matka s tím, že chlapec údajně jednoho z mužů zákona napadl.

[chooze:article;value:531394]

​Výchovný ústav situaci před matkou omlouvá s tím, že není vězením a nemá pravomoc nikoho omezovat v jeho pohybu. TN.cz odkázal, ať se s dotazy obrátí na ministerstvo školství. Případ odmítla komentovat také policie s tím, že k záležitostem týkajícím se nezletilých se nevyjadřuje.

Přítel dívky nereaguje na výzvy matky, aby opustil byt. Vysmívá se jí, je agresivní, případně si její hněv natáčí na mobilní telefon. Dětský psycholog Václav Mertin připomíná, že je výsostným právem ženy nechtěného nápadníka dcery z jejího domova vykázat.

"Ani jedno z dětí ještě není plnoleté. Nejsem si ale jistý, že by ten výchovný ústav dělal cokoliv schválně, oni opravdu nejsou vězením. Pokud ale žena bude nadále vystupovat proti příteli její dcery, hrozí, že i s chlapcem někam utečou," varuje dětský psycholog.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.