Dům na Klatovsku poničil požár. Rodina s malými dětmi skončila v nemocnici

[chooze:gallery;value:35107]

​Jednotky integrovaného záchranného systému vyjeli v noci na středu k požáru v rodinném domku u Slavošovic na Klatovsku, ve kterém bydlela čtyřčlenná rodina. "Hořelo tam jídlo na plotně, od nějž se vznítila také skříňka nad kuchyňskou linkou. Přitom došlo k významnému zakouření celého toho objektu," popsal pro TN.cz situaci na místě mluvčí hasičů z Plzeňského kraje Petr Poncar.

"Dvě dospělé osoby a dvě děti se evakuovaly ještě před naším příjezdem. Následně si je do péče převzali záchranáři," dodal mluvčí hasičů s tím, že příčinou požáru byla technická závada. "Předběžně je škoda odhadnuta na půl milionu korun," doplnil.

[chooze:article;value:543364]

"Dva dospělí a dvě děti se nadýchali zplodin a byli transportováni posádkou záchranné služby do klatovské nemocnice k dalšímu vyšetření," sdělila pak k jejich stavu mluvčí plzeňských záchranářů Mária Svobodová. Pro portál Krimi Plzeň navíc dodala, že děti byly ve věku čtyři a dva roky.

Požárem se zabývá také policie. Ta podle mluvčí Ivy Vršecké na místo vyslala kriminalisty a psovoda. "Příčina a okolnosti požáru jsou předmětem dalšího šetření, jedna z vyšetřovacích verzí je technická závada na elektroinstalaci," informovala s tím, že na objasnění požáru strážci zákona spolupracují s hasičským vyšetřovatelem.

Nedělní požár na Hodonínsku. Hořel rodinný dům, seniorku zachránili sousedé: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.