Elán chystá koncerty Pro Vaša. Kapela odhalila první detaily

[chooze:gallery;value:33645]

​Před necelými dvěma měsíci zasáhla kapelu Elán a všechny její fanoušky smutná zpráva. Zemřel totiž jeden z hlavních členů Vašo Patejdl. Smutek se ale zbývající členové kapely snaží zahnat prací na tom, aby se mohli se svým spolukapelníkem a hlavně dobrým přítelem rozloučit. Jeho památku uctí spolu s fanoušky na koncertech Pro Vaša v Praze a Bratislavě.

Přípravy na koncert jsou v plném proudu. Fanoušky hlavně zajímá, čím se budou lišit od běžných koncertů oblíbené skupiny. "Středobodem koncertu bude část věnovaná tvorbě Vaša Patejdla. Ta na prvních vyprodaných koncertech ještě nezazní. Půjde o poctu od jeho spoluhráčů, kterou obohatí audiovizuální efekty," popsal produkční manažer Elánu Vladimír Moško.

V současné době skupina Elán vytváří playlist na druhý koncert a fanoušci budou mít možnost ovlivnit výběr skladeb svým hlasováním. Po letech také uvidí dobové artefakty Elánu z 80. let. "Těm bude kralovat především exemplář Škody 110 R, která se v roce 1989 objevila v hudebním filmu Rabaka a dodnes kolem ní panují legendy," doplnil Moško a naráží přitom na auto, které koncem 80. let oslovilo mladé lidi v tehdejším Československu dobovým tuningem.

[chooze:article;value:523881]

​Červené kupé nebyla obyčejná Škoda 110 R. Měla široké blatníky ze soutěžní 130 RS, upravené přední čelo ze Škody 120 LS a čtyři kulatá koncová světla pocházející z Fiatu 850 Sport Coupe. Červená škodovka byla bezpochyby nejkrásnější rekvizitou filmu, ve kterém sám Ráž hrál, a snil o ní nejeden divák. Skutečným majitelem auta byl v tehdejších dobách závodník Jozef Studenič. Filmové auto po letech koupil Jožo Ráž, který ho nechal důkladně zrenovovat.

Předprodej na koncert kapely Elán nazvaný Pro Vaša v O2 areně najdete na těchto webových stránkách. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.