Evropské letiště zachvátil chaos. Terminály bez proudu, ruší se tisíce letů

"Všechny lety z terminálu 1 a 2 jsou až do dovolání zrušeny a prosíme cestující, kteří mají z těchto terminálů odletět, aby na letiště vůbec nejezdili a zůstali v kontaktu se svými aerolinkami," uvedlo letiště v prohlášení.

Na sociálních sítích začaly rychle kolovat fotografie a videa z letiště, na kterých jsou vidět velké fronty a také haly přeplněné zavazadly. Některá letadla tak z letiště odletěla bez toho, aby do nich zaměstnanci naložili všechna zavazadla, píše deník Mirror.

"Je to naprostá ostuda. Letiště by na tohle mělo mít připravené záložní generátory. Tohle letiště je obecně problém, potřebuje ohromné investice. Nefungují ani toalety. Vedení letiště by mělo rezignovat," rozčiloval se jeden z cestujících.

[chooze:article;value:561433]

Výpadek proudu částečně omezil provoz i na Terminálu 3. Z něj sice letadla odlétala, ovšem s několikahodinovým zpožděním. Cestující navíc podle webu The Sun trávili hodiny v dlouhých frontách.

Řada letů byla také odkloněna na jiná britská letiště. "Každému, kdo má na letišti někoho vyzvedávat, doporučujeme, aby si zkontroloval, kam letadlo letí. Za vzniklé nepříjemnosti se omlouváme," informovalo letiště.

S dětmi do letadla? Tyhle známé hračky je nejlépe zabaví:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.