Exprezident Zeman je po operaci ve vážném stavu

​Do motolské nemocnice zamířil 79letý exprezident Zeman ve čtvrtek kvůli plánovanému vyšetření. Lékaři ale pak rozhodli o jeho hospitalizaci po operaci nohy.

Vyjádření motolské nemocnice zveřejnila Kancelář Miloše Zemana v pátek na facebooku: "Pan Miloš Zeman je hospitalizován po operaci, kterou včera absolvoval ve FN Motol. Důvodem operace bylo kritické nedokrvení dolní končetiny způsobené krevní sraženinou, absolvoval hybridní výkon se zprůchodněním tepny a obnovením prokrvení. Pan Miloš Zeman setrvává v hospitalizaci, je ve stabilizovaném, avšak vážném stavu. Prognózu délky hospitalizace nelze nyní určit." Další informace ke stavu Miloše Zemana mají být poskytnuté v pondělí 18. března.

[chooze:article;value:546382]

​"Pan prezident byl pro určité obtíže hospitalizován a probíhá přešetření. Zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace," sdělil ve čtvrtek TN.cz mediální zástupce exprezidenta Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman trpí cukrovkou dlouhodobě. Kvůli onemocnění ztratil cit v chodidlech, už při výkonu funkce prezidenta byl často odkázaný na kolečkové křeslo. Lékaři u něj diagnostikovali také cirhózu jater.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.