Extrémní počasí bičuje jih Evropy. Lavina uvěznila tisíce lidí, jeden člověk zemřel

Obrovská masa sněhu valící se do údolí. To jsou záběry pořízené v alpském regionu Val d'Aosta v Itálii. Lavina zasypala jednu z tamních silnic a uvěznila v údolí přibližně 6000 obyvatel.

Pádu lavin předcházelo intenzivní sněžení. Nánosy sněhu dokonce zatarasily vjezd do jednoho z tunelů. Nejméně jeden člověk, 16letý chlapec, zemřel pod lavinou.

[chooze:article;value:544795]

Komplikace extrémní počasí způsobilo také v dalších částech Itálie. Bouřky a vítr o rychlosti více než 100 kilometrů za hodinu přinesly sesuvy půdy a povodně na severozápadním pobřeží Itálie.

U přístavního města Savona dokonce udeřilo tornádo. V několika italských regionech kvůli deštivému počasí i nadále platí vysoký stupeň pohotovosti.

V horských střediscích ve Francii a Španělsku si naopak lidé extrémní výkyvy počasí chválí. "Na sníh jsme v tomto městě zvyklí. Letošek byl ale trochu neobvyklý, protože sníh přišel o něco později, než je běžné. I tak je to ale fajn," má jasno jeden z obyvatelů španělské Segovie. Prakticky v celém Španělsku i nadále platí výstrahy před sněžením, lijáky a nárazy větru o rychlosti přes 70 kilometrů za hodinu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.