Falešný generál ji vydíral intimními fotkami. Češka přišla téměř o milion

Začalo to jako velká láska přes internet, nakonec však 52leté ženě z Olomoucka zůstalo jen vybílené konto a oči pro pláč. "Podvodník ženu oslovil přes sociální síť, kde se vydával za amerického generála na vojenské misi v Sýrii. Psal ženě, že je vdovec a má vážně zraněného syna a potřebuje peníze na jeho léčbu," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Podvodník měl následně tvrdit, že chce odejít z armády, ale musí se vyplatit, proto ženu požádal o další finanční prostředky. Dvaapadesátiletá žena se mu snažila pomoci, a tak mu postupně poslala téměř 600 tisíc korun. Tím to pro ni však neskončilo.

[chooze:article;value:491616]

​Muž vycítil příležitost, proto jí měl namluvit další báchorku. "K ženě měla putovat cenná zásilka s finanční hotovostí ve výši 44 milionů korun. Balík měl cestovat přes několik států a ona měla v rámci jeho doručení zaplatit různé celní poplatky, pojištění apod.," doplnil Hejtman.

Protože už žena neměla finanční prostředky, požádala o pomoc svého syna. Ten zoufalé matce vyhověl a poslal na zahraniční účty 230 tisíc korun. Žena nakonec falešnému nápadníkovi odepsala, že mu další peníze poslat nemůže, jelikož už žádné nemá.

[chooze:article;value:488706]

​Vyděrač byl neoblomný a požadoval po ní další finanční obnos. Pokud by ho neobdržel, vyhrožoval jí zveřejněním jejích intimních fotografií, které mu poslala na jeho naléhání už dřív. Až to přimělo zklamanou oběť situaci nahlásit na policii.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," dodal Hejtman. Policisté proto důsledně nabádají všechny k obezřetnosti při komunikaci s neznámými lidmi přes internet.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.