Fiala: Je to vážné, to nejhorší je před námi. Vláda zvažuje mimořádná opatření

"Situace je velmi vážná," upozornil Fiala. Připomněl, že zatím spadlo 80 procent očekávaných srážek. "Z toho se bohužel nedá odvodit, že nejhorší je za námi, teď bude docházet ke kulminaci jednotlivých toků," dodal.

Mimořádná opatření vláda zvažuje, zatím na ně ale nepřišel čas. "Až zvládneme tu nejkritičtější situaci, protože teď zachraňujeme životy a snažíme se co nejvíce eliminovat škody na majetku, tak se budeme bavit o tom, jaká opatření udělat, abychom lidem pomohli s nápravou škod, které nastaly," avizoval.

"Probíhají evakuace, probíhá řada věcí, která je pro občany nepříjemná, ale žádné opatření není zbytečné," poznamenal. Vyzval lidi, aby poslouchali pokyny integrovaného záchranného systému.

[chooze:article;value:573919]

"Musíme všichni v maximální míře spolupracovat, dělat všechno pro to, co je potřeba, abychom si se situací poradili," prohlásil. Připomněl, že už nyní mohou občané čerpat okamžitou pomoc až 73 tisíc korun.

Chce vyzkoušet požádat i o příspěvek od Evropské unie. "Tam, kde bude potřeba, finanční prostředky musíme najít, můžeme mít k dispozici i evropské prostředky," řekl. "Budeme muset pokračovat v investicích do prevence na základě vyhodnocení toho, kde preventivní opatření, která se udělala v minulosti, nejsou dostatečná," doplnil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.