Fiala ukončil svou cestu po Asii. Poslední zastávka byla v Uzbekistánu

Filipíny, Indonésie, Singapur, Vietnam, Kazachstán a na závěr Uzbekistán. Vládní speciál s podnikatelskou delegací má za sebou 36 tisíc nalétaných kilometrů. 

"Ano, dnes končí moje cesta po Asii a trávím ho v Taškentu," potvrdil premiér. Na poslední zastávce v uzbeckém hlavním městě jednal s politiky o dopravě nebo energetice.

Premiérův oficiální program začal pietním aktem u památníku nezávislosti. Tam ho už doprovodil český ministr dopravy Martin Kupka (ODS). 

[chooze:article;value:501241]

"Tady se zdá, že se podaří v letošním roce obnovit tradiční charterovou linku uzbeckých národních aerolinií, ale zároveň bude pravidelně na destinaci TaškentPraha operovat soukromý dopravce," řekl ministr Kupka.

"My jsme se tady společně snažili přesvědčit místní vrcholné představitele, že právě vlaky, tramvaje, autobusy z České republiky, jsou ta nejlepší volba,"  poznamenal Fiala.

[chooze:article;value:501030]

S premiérem po celou dobu po Asii cestovaly i tři desítky zástupců českých firem. Zahajovala se nejen podnikatelská fóra, ale jednalo se i v prezidentských palácích a na úřadech vlády.

Asijská tour trvala 10 dní. Se zastávkami na tankování se letoun zastavil devětkrát. Mimo cílové destinace třeba v Indii.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.