Fico varuje před třetí světovou válkou. Spustí ji mírový plán Zelenského, tvrdí

Slovenský premiér Robert Fico se ve čtvrtek poprvé osobně setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Stalo se tak na setkání evropských představitelů v Bruselu. Informuje o tom web Akutality.sk.

Ani to mu ale nezabránilo, aby se opřel do Zelenského "plánu vítězství", se kterým teď ukrajinský prezident objíždí své spojence. Nejvíce Ficovi podle portálu Pravda vadí plán Ukrajiny vstoupit do NATO.

"Proč by Ukrajina neměla být členským státem NATO? Protože to je dobré tak akorát k tomu, aby to vyvolalo třetí světovou válku," nechal se slyšet. K plánu dále dodal, že je kontroverzní a že rozděluje evropské země.

[chooze:article;value:578642]

Není to poprvé, co se Fico takto vyjádřil. Proti vstupu Ukrajiny do NATO se totiž staví dlouhodobě. "Dokud budu předsedou vlády Slovenské republiky, budu vést poslance Národní rady, které mám pod politickou kontrolou, aby nikdy nesouhlasili s členstvím Ukrajiny v NATO," prohlásil například už v první půlce října. I tehdy svůj názor obhajoval hrozbou vzniku světového konfliktu.

Podle webu Nový Čas se Fico v Bruselu postavil také proti možnému dodání raket dlouhého doletu, kterými by mohla Ukrajina zasáhnout cíle v Rusku. Zdůraznil ale, že nadále zastává myšlenku, že Rusko útokem na Ukrajinu porušilo mezinárodní právo. Naopak vstup země do EU Fico dlouhodobě podporuje. A zopakoval to i tentokrát.

Severokorejci bojují proti Ukrajincům v Kursku. První z nich už ale dezertovali (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.