Filmový svět v slzách. Zemřel herec z legendárního seriálu

Carter zemřel ve svém domě na Manhattanu v úterý 23. dubna. "Terry Carter, mezi jehož nejznámější role patří Sgt. Joe Broadhurs z televizního seriálu McCloud a plukovník Tigh ze seriálu Battlestar Galactica zemřel pokojně doma 23. dubna," stojí na hercově oficiálních webových stránkách.  

Informaci následně potvrdil americkým médiím jeho syn Miguel Carter DeCoste. Veřejný pohřeb rodina neplánuje, poslední rozloučení proběhne pouze v rodinném kruhu. Kondolence mohou jeho fanoušci zanechat na jeho oficiálním webu.

Jak připomíná deník New York Times, Carter se narodil jako John Everett DeCoste v italské čtvrti v newyorském Brooklynu. V dětství byl jeho nejlepším přítelem budoucí jazzový velikán Cecil Taylor.

K herectví přičichl už jako dítě a svou první divadelní roli ztvárnil v pouhých devíti letech. Později začal studovat práva, studium ale nedokončil. Setkal se totiž s hercem Howardem Da Silvou a rozhodl se pro hereckou dráhu.

"Byl to Howard, kdo mě přemluvil, abych se stal hercem – je to on, kdo změnil můj život," řekl Carter v rozhovoru v roce 2018. "Opustil jsem právnickou školu a začal jsem studovat na Howardově herecké škole," dodal.

[chooze:article;value:552725]

V 50. let se stal prvním moderátorem zpráv černé pleti, a to pro WBZ-TV Eyewitness News v Bostonu, píše web Variety. V roce 1956 začal hrát jako jediný Afroameričan jednu ze stálých postav v sitcomu The Phil Silvers Show.

Velkého úspěchu se dočkal v 70. letech, kdy se objevil v seriálech McCloud a Battlestar Galactica. V epizodních rolích si zahrál v seriálech The Fall Guy nebo Boj o čas. Naposledy se objevil v akčním thrilleru Hamilton: V zájmu státu z roku 2010.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.