FOTO: Žena léta nosila gelové nehty. Teď toho hořce lituje

[chooze:gallery;value:31704]

Krásné a upravené nehty chce mít každá žena. 36letá Lisa Deweyová proto dlouhé roky docházela do salónu a nosila gelové nehty. Všechno bylo bez problémů až do letošního února, píše portál Express. Právě tehdy si po pravidelné "údržbě" všimla, že něco není v pořádku.

Gelové nehty se jí totiž zanítily a začaly se odlupovat od nehtového lůžka. "Stalo se to náhle. Bála jsem se, že bych dokonce mohla přijít o prst. Kolem nehtu totiž zfialověl," popsala Lisa.

[chooze:article;value:473206]

Navštívila proto lékaře a vypadalo to, že se jedná o bakteriální infekci. Dostala proto krém s kortikoidy a antibiotika. Poté, co si nechala odstranit gelové nehty, nepříjemné příznaky také díky lékům odezněly.

Neváhala a znovu si nechala nehty udělat. Právě tehdy se však její stav znovu zhoršil, uvedl portál Mirror. Kvůli bolestem nyní může sotva pohnout rukama. Problémy jí dělají i každodenní činnosti jako mytí či držení tužky. "Moje kůže je jako papír, který se mi odtrhává od prstů. Kvůli bolestem už sotva hýbu rukama," postěžovala si Lisa.

Lékaři mají podezření, že Lisa trpí alergií na chemikálie, které jsou v lacích na nehty. Přestože si léta nechávala maminka dvou dětí nehty upravovat a neměla žádné potíže, nyní na to může zapomenout. "I umýt vlasy dceři je pro mě těžké, protože musíte ohýbat prsty. Navíc se to zhoršuje. Nepomáhá ani nošení rukavic, protože zpocené ruce to také zhoršují," vylíčila Lisa.

Chce proto varovat také ostatní. "Lidé si mohou nechat dělat nehty roky bez problémů, dokud je to jednoho dne nezasáhne. Tohle mi hodně ubralo sebevědomí. Normálně je mi jedno, co si lidé myslí, ale teď ruce schovávám," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.