František Nedvěd ml: Country je součástí mého života. Zpívám i otcovy písně

Muzikant František Nedvěd ml. je na české country scéně už 35 let. Začínal vystupovat se svým bratrancem a později s bratrem Vojtou založil kapelu Dinosauři. Teď je ale situace jiná a hudební cesty sourozenců se rozešly.

"Vojta si jde svojí cestou a zkouší to sám," přiznal muzikant v pořadu Víkendová Snídaně. Country ale bylo v Nedvědovic rodině vždy a Františka tak teď nejvíce spojuje s jeho strýcem Janem.

"Plánujeme se strejdou něco natočit a uvidíme, jestli to vyjde. Já doufám, že jo," řekl. Strejda Honza, jak František svému strýci říká, mu navíc poskytl i hudební nahrávky Františkova otce.

[chooze:article;value:507378]

​František Nedvěd starší byl totiž jednou z největších českých country osobností, a není proto divu, že jeho syn nechce nechat jeho hudební kariéru uvadnout ani po jeho smrti. Aktuálně má tak vytvořený program právě z písní svého otce.

"Je to vlastně průřez písničkami od roku 1972 do roku 1996, to znamená, že tam jsou písničky, které lidi třeba ani neznají a já jim chci ukázat, co se v těch 80. letech hrálo, protože dneska už to nikdo neslyší, pokud to nemá někde na kazetě nebo v archivu," řekl.

Muzikanta Františka Nedvěda ml. si tak jeho fanoušci mohou přijít poslechnout i v létě. Například 10. června hraje na Valdštejně. Kromě něj vystoupí třeba i zpěvák Standa Hložek nebo kapela Karel Zich Revival.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.