Ze sekretářky až k pohádkové svatbě. Takový byl vztah Moniky s Babišem

[chooze:gallery;value:35616]

Vztah předsedy hnutí ANO a jeho ženy Moniky začal v roce 1992. Tenkrát 37letý Babiš v té době byl jedním z ředitelů v Lovochemii a s novou 18letou sekretářkou si padl do oka.

"Často mě zval na výjezdy, kam asistentky jindy nejezdily, takže z toho jsem nabyla pocit a dojem, že se mu asi budu líbit," prozradila později v Napřímo. "Na jednom pracovním výjezdu už Andrej skončil všechny pracovní schůzky, my jsme se tam bavili ve společnosti s jinými kolegy a on si sedl sám, já jsem přišla, sedla si k němu a začala jsem se s ním bavit," dodala.

Vznikl z toho více než 30letý vztah designerky interiérů a ředitele, který založil firmu Agrofert a stal se z něj jeden z nejbohatších Čechů. V roce 2000 se jim narodila dcera Vivien, o čtyři roky později syn Frederik.

[chooze:article;value:551800]

"Andrej je na děti takový akorát. Někdy je rozmazluje, někdy je zase až moc přísný. Když děti byly malé, tak jsem neměla ráda, když na ně křičel, když něco provedly, takže jsem vždycky říkala: Já si je srovnám sama," řekla Babišová o společné výchově. "Andrej, když zařve, tak to slyší celé Průhonice," doplnila. Právě kvůli dětem si už v roce 2013 změnila jméno na Babišová.

Na svatbu s v té době už politikem a předsedou hnutí ANO došlo až 29. července 2017. Vzali se na Čapím hnízdě, kvůli kterému stanul později Babiš před soudem, jenž ho zprostil obžaloby. 

"Určitě je to na celý život, že Moni?" laškoval s novomanželkou před kamerami na svatbě Babiš. Na obřad přišlo asi 200 hostů, včetně politiků nebo zpěváka Michala Davida. 

V době, kdy byl Babiš předsedou vlády, se ani jeho manželce nevyhnuly skandály. Jedním z nich byl vánoční večírek, na kterém se v kostýmech vyfotila se svým kamarádem, floristou Ivanem Šablatúrou. "My se bavíme na večírku a chudoba u počítače na fotkách. Myslím, že všechno v pořádku," napsal k tomu její kamarád na instagramu.

[chooze:article;value:436682]

I při kandidatuře na Hrad stála Babišová svému manželovi po boku a účastnila se kampaně. Z toho, že by měla být první dáma, ale v rozhovorech moc radost neměla. 

"Už se nemůžu dočkat sobotního večera. Já budu slavit za každou cenu. Také doufám, že se po víkendu všichni vrátíme k normálním životům a dokážeme tady společně žít a respektovat se navzájem," prohlásila před volebním víkendem v debatě TV Nova.

V pátek přišlo oznámení o konci vztahu. "Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují," oznámil Babiš na instagramu.

Andrej byl smířený, že sekne s politikou. Jeho odsouzení se nebojím, řekla Babišová během prezidentské kampaně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.