Hasiči měli napilno. Kvůli silnému větru měli desítky výjezdů

Moravskoslezští hasiči za sebou mají náročnou noc. Nejčastěji mířili do okresů Frýdek-Místek a Nový Jičín.

"Od dnešní půlnoci defacto do téhle doby hasiči zasahovali v Moravskoslezském kraji u celkem 37 událostí. Ve většině případů se jednalo o spadlé stromy a větve. Ve třech případech jsme zasahovali u uvolněných plechů na střechách domů. Nejvíce událostí evidujeme v okrese Frýdek-Místek a Nový Jičín," uvedla v úterý před polednem mluvčí hasičů Kamila Langerová.

[chooze:article;value:527662]

​Vítr dosahoval ve vyšších polohách rychlosti až devadesát kilometrů v hodině. Na Lysé hoře dokonce naměřili rychlost větru bezmála sto dvanáct kilometrů v hodině. Silný vítr zaměstnal také hasiče z dalších krajů. Například olomoučtí hasiči vyjížděli k bezmála deseti událostem zapříčiněným silným větrem.

V Pardubickém kraji sice meteorologové výstrahu nevydali, i tak ale hasiči jezdili ke spadlým stromům. Zejména na Chrudimsko a Svitavsko.

Se silným větrem se zároveň také oteplilo. V nejvýchodnější části republiky ráno meteorologové naměřili až dvacet stupňů. Během dopoledne vítr začal slábnout. Výstraha před silným větrem platí ještě ve čtvrtek a pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.