Hledaného muže objevili kvůli dovolené manželky. Teď ho převezli do Česka

Po třech týdnech v řecké vazbě převezla policie zadrženého muže do pražské policejní cely. Tam ho z letiště doprovodili pražští policejní pátrači. Podle policie se muži dařilo před spravedlností ukrývat zhruba pět měsíců.

Počátky případu popsal mluvčí Policejního prezidia David Schön: "Již několik let rozplétala česká justice případy úvěrových podvodů v souvislosti s jedním spořitelním družstvem se škodou v řádu miliard korun. Obžalovaný muž se dlouhodobě snažil soudnímu řízení vyhýbat a nakonec se v březnu letošního roku začal skrývat."

Na muže byl bezprostředně po jeho zmizení vydán zatykač a po jeho stopách se vydala dvojice pátračů. Ti brzy přišli na to, že se muž skrývá v zahraničí. Na začátku dubna byl tak na hledaného uprchlíka vydán evropský zatykač.

[chooze:article;value:516912]

​Stopy nejprve vedly do Německa, poté do Chorvatska a nakonec do Řecka. Osudnou se muži stala dovolená na ostrově Korfu. Právě tam totiž zamířila jeho manželka s vnoučaty. Nevědomky tak pátračům prozradila mužovu polohu.

Nemohla ale vědět, že pátrači jim jsou už dávno na stopě. Důkazy totiž ukazovaly na to, že muž často cestuje lodí, a zaměřili se proto i na veřejné jachtařské diskuzní skupiny či pomocí různých aplikací sledovali pohyb lodí na moři.

Muž se ukrýval na lodi plující pod polskou vlajkou. Policii ale neošálil. Pobřežní stráž si na něj na začátku srpna počíhala jen několik desítek metrů od pobřeží Korfu. Písčité pláže řeckého ostrova si už muž jen tak neužije. V Praze na něj totiž čekala policejní cela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.