Honza zemřel v autě s opilým řidičem. Těhotná Lenka zůstala na vše sama

[chooze:gallery;value:32512]

Lenčina přítele Honzu (25) stála tragická autonehoda život. V noci 17. července nasedl do auta s kamarádem a už nedojel. Opilý řidič dostal na silnici směrem do obce Lenora smyk, snažil se ho vyrovnat a následně narazil do stromu. Zraněný se pak vyprostil z auta a Honza, kterého nechal na místě, zemřel.

"Poté, co policejní hlídka přijela na místo nehody, byl ve vozidle pouze spolujezdec, řidič na místě nebyl. Policisté jej následně necelé dva kilometry od místa nehody vypátrali. Šel pěšky směrem do Lenory a byl zraněný. Provedli u něj dechovou zkoušku, která ukázala více než dvě promile alkoholu v dechu," informovala mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

[chooze:article;value:512473]

Náhlá smrt Honzy zdrtila jeho přítelkyni Lenku, která s ním čeká miminko. "Lenka vyrůstala v dětském domově, po dosažení zletilosti se sama postavila na vlastní nohy. Potkala svého partnera Jana, se kterým si byli vzájemnou oporou a sdíleli všechny radosti a smutky, které život přináší," popsal Lenčin kamarád Jan.

"Po několika neúspěšných pokusech založit rodinu se po dvou letech Lence s Janem přání splnilo. Jan se na svého potomka těšil a chtěl mu zajistit šťastný život v harmonickém prostředí rodiny. Avšak po Janově tragické autonehodě Lenka zůstala nezajištěná," dodal Jan.

[chooze:article;value:513641]

Rozhodl se proto založit pro Lenku finanční sbírku. Částka, kterou se podaří vybrat, by Lence pomohla zabezpečit sebe i jejího nenarozeného syna Honzíka a dala by jí aspoň trochu jistoty v tak obtížné době. Peníze budoucí maminka využije hlavně na pokrytí každodenního života, na náklady na bydlení, nákup potravin, oblečení a všech potřeb spojených s péčí o miminko.

Lenka bude vděčná za jakoukoliv částku, od začátku sbírky přispělo již 106 lidí. Pokud chcete také pomoci, můžete tak učinit na stránkách Donio.cz.

Rodiče samoživitelé bojují s chudobou. Pomáhá jim Patron dětí (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.